Om os

Klubbens historie

Faxe og omegns motorklub er Danmarks ældste motorklub som stadig er aktiv. Der var nogle "motorgale" mænd der satte sig ned  d. 9-10 juni 1919 og blev enige om at Faxe & Omegn skulle have en motorklub og dermed var klubben født.

MRC er vores største aktivitet i øjeblikket. I 1997 var der nogle medlemmer, som egentlig kørte Orienteringsløb, der fik den ide at prøve at køre MRC i gymnastiksalen under vores klublokale. Det blev starten til en succes, som har resulteret i en fordobling af medlemstallet i klubben.

Rallysport; M- og S-prøver, MiniRally og Rally er den næststørste aktivitet i FOM- Klubmesterskab for M- og S-prøver, skal Sjællandsmesterskabet gennemføres. For MiniRally og Rally, skal de udskrevne DASU mesterskaber gennemføres. Regler for antal gennemførte løb i KM, er som for de respektive mesterskaber. Bedste placering generelt får 20p., 2. pladsen 18p., 3.plads 17p. o.s.v. Højeste point er vinder. Ved pointlighed vinder: 1. Mindste klasse. 2. Laveste licens. 3. Ligestillet og præmieres ens.

Orienteringløb; denne sportsgren er den "oprindelige" sport i FOM-klubmesterskab. For at deltage skal Sjællandsmesterskabet gennemføres. Regler for antal gennemførte løb i KM, er som for SM. Bedste placering generelt får 20p., 2. pladsen 18p., 3.plads 17p. o.s.v. Højeste point er vinder. Ved pointlighed vinder: 1. Mindste klasse. 2. Laveste licens. 3. Ligestillet og præmieres ens.